Marloes van der Hoek
Wikke van Houwelingen
info@marloesenwikke.nl

Carry Hendriks, Management
carry@marloesenwikke.nl

Merel de Vroome, assistent
merel@marloesenwikke.nl

Headroom

voorstelling
Headroom is een visuele reis door de duisternis, daar waar het onderbewustzijn regeert en verhalen opborrelen. Vanuit het duister zien we een stroom van beelden in intuitieve volgorde. Ze zijn stil en onbewegelijk. Ze duren een tijdje, tot het weer donker wordt.
Het zijn herkenbare situaties met alledaagse objecten en alledaagse mensen. Toch zijn de beelden bevreemdend en geladen met spanning. Er worden verhalen gesuggereerd, maar nergens ingelost. Telkens lijkt een serie beelden met elkaar verbonden, maar is dat dan een verhaal? De toeschouwer maakt een verhaal in zijn eigen hoofd, of vindt de ruimte om gewoon te kijken.

vormgeving
In eerste instantie draait het ontwerp om de lege ruimte en het creëren van een denk-ruimte. Achter een zwart doorzichtig scherm plaatsen we op dik zwart tapijt een zwart gangenstelsel met voor het publiek onzichtbare markeringen. Vervolgens begint de langdurige selectie van meubels en voorwerpen. Kapstok, plant, trap, emmer: In een ruimte met vier objecten heeft alles enorme impact. Voortdurend worden composities aangepast, totdat de beeldenreeks de juiste mix heeft van herkenbare ruimtes die ook bevremen. Een collectieve zoektocht naar de- en reconstructie van alledaagse beelden.

Nominatie VSCD Mimeprijs 2018

Theater Rotterdam 2018

regie Bianca van der Schoot

kostuums Lotte Goos

licht Gé Wegman

geluid Wessel Schrik

decor M\\W

Lees