Marloes van der Hoek
Wikke van Houwelingen
info@marloesenwikke.nl

Carry Hendriks, Management
carry@marloesenwikke.nl

Merel de Vroome, assistent
merel@marloesenwikke.nl

Midzomernachtsdroom

Midzomernachtsdroom is terug! 

Na de succesvolle Oost-Nederlandse tournee is dit hallucinante theaterspektakel nu te zien in de rest van het land. Theater Oostpool, dansgezelschap Introdans, Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Musis & Stadstheater bundelen opnieuw hun krachten en nemen je mee in de origineelste Shakespeare die je ooit hebt gezien. Met meer dan 35 performers op het toneel kun je rekenen op een avond vol kleur, uitbundigheid, humor en dat alles in een gloednieuwe bewerking in de taal van nu.

De romantische komedie Midzomernachtsdroom speelt zich af in het Athene van 1600, waar het leven voornamelijk draait om productief zijn. Er geldt al dertig jaar een verbod op slapen in de stad. Op zoek naar vrijheid en intimiteit proberen vier jonge geliefden te ontsnappen aan deze door oudere generaties opgelegde regel en vluchten het bos in. Daar vallen zij voor de eerste keer in slaap. Omringd door mythische boswezens en een club toneelspelers, geven ze zich over aan de bedwelmende krachten van de verbeelding, het leven en de liefde.

Of je nou een ervaren Shakespeare bezoeker bent of juist voor de eerste keer in een theater komt, Midzomernachtsdroom is een belevenis die je niet wil missen.

Theater Oostpool 2023

tekst William Shakespeare

bewerking Vera Morina

regie Daria Bukvic

choreografie Regina van Berkel

muzikaal concept Joris Nassenstein

dramaturgie Madelon Kooijman

licht Yuri Schreuders

kostuum Dymph Boss

decor Marloes en Wikke

Lees